3 ting direktøren ønsker sig tid til

22. februar 2021

I mit arbejde har jeg en udforskende tilgang til, hvad direktører ønsker sig tid til. Derfor kan du også altid forvente, at jeg i mine samtaler stiller spørgsmålet: “Hvis du kunne frigive 5 timer på en uge, hvad ville du så bruge tiden på?”

De 3 svar jeg oftest får er:


1. Tid til strategiske tanker og refleksion

Jeg ville tage tid til strategisk tænkning. Det kunne jeg godt være bedre til. Vi holder nogle gange direktionsseminarer og ledelsesseminarer, og kommer op i helikopteren, men for mit eget vedkommende, er det nok for lidt. 

Jeg ville bruge tiden på var at tænke mere fremad. Selve strategiarbejdet simpelthen. Det er altid sådan noget; nu skal vi have lavet en strategi, så gør man strategien færdig, og så hurra. Men strategi er dynamisk, så den skal opdateres og revurderes undervejs i året. Jeg mangler en cyklus, hvor jeg får lov at blive revet ind i et fremsynet perspektiv. For det gør også mig skarpere på prioriteterne og kunne rette til. Jeg synes tit og ofte, at man bliver stocked by surprice. Og det er blandt andet fordi, man ikke har tid til at sætte sig ned og få prioriteret og kigge fremad.

Hvis det er arbejdsmæssigt, jeg kunne frigøre mere tid, ville jeg bruge mere tid på omtanke for organisationen. Jeg bruger tit tid på at sidde og spekulere på, hvor jeg vil hen, hvad jeg har lært, og hvad skal der ske nu. Skriver ting strategisk med. Det gør jeg to uger i sommerperioden, hvor der ikke er så travlt og et par dage mellem jul og nytår. Jeg ville helt sikkert have gavn af mere omtanke i hverdagen.


2. Tid til at være til stede og nærværende i organisationen

Jeg ville bruge dem på at komme tættere på gulvet og være mere synlig og til stede. Jeg ville sætte noget tid ind i min kalender, som jeg kunne finde ud af at holde, og komme mere rundt i afdelingen og bare være mere synlig, og måske også være til hjælp på en lidt mere synlig måde. Jeg synes tit, man kommer til at gemme sig selv væk, i styregruppemøder og alle de andre møder og initiativer, som min kalender hurtigt fyldes med. 

Jeg ville bruge mere tid på at komme rundt i organisationen, tale med de forskellige afdelinger og pleje relationer. Jeg ville i endnu højere grad end i dag gerne være mere tilgængelig, til rådighed og til stede. Det er meget vigtigt for mig at have en åben ledelsesstil.


3. Tid til min familie og mig selv

Jeg ville bruge de 5 timer sammen med min familie. Køre hjem 1 time tidligere hver dag fra kontoret.

Nogle af timerne ville jeg bruge på mere fritid og på mig selv. Jeg har ikke en 37 timers arbejdsuge, så hvis jeg kunne frigive 5 timer om ugen, så ville nogle af timerne tilhøre mig selv.  

Ingenting. Jeg ville lave ingenting. Sidde og kigge ud i luften og “bare” være. Det vil jeg gerne blive bedre til.  


Hvad ville du bruge tiden på,
hvis du kunne frigive 5 timer på en uge?

Cecilie

Klar til forandring?

Kom i gang med 1 times gratis samtale

Kontakt mig for 1 times gratis indledende samtale. I samtalen vil du få et tydeligt billede af, hvad du ville bruge tiden på, hvis du kunne frigive 5 timer på en uge, og hvad der i dag forhindrer dig.