Velkommen til Refleksionsrummet for direktører

28. januar 2021

Her i refleksionsrummet deler jeg viden, indsigt og værktøjer til, hvordan du frigiver tid til strategiske tanker og refleksion i din hverdag og dit arbejdsliv. Inspirationen til artiklerne finder jeg i forskning, i mine erfaringer i mit arbejde med inspirerende ledere, og ikke mindst i mit eget personlige refleksionsrum.

I mit arbejde har jeg en udforskende tilgang til, hvad direktører ønsker sig (mere) tid til. Og ikke mindst, hvordan de kommer derhen ved at styrke deres tidsbevidsthed og skærpe deres fokus.

Derfor kan du også altid forvente, at jeg i mine samtaler stiller spørgsmålet: Hvis du kunne frigive 5 timer på en uge, hvad ville du så bruge tiden på?

Det spørgsmål stillede jeg også i en undersøgelse en række direktører.

De havde alle én ting til fælles:

De ønskede sig mere tid til strategiske tanker og refleksion. Tid til at hæve blikket, kigge fremad og sikre en klar prioritering med omtanke for organisationen.

De kunne bekymre sig om, om de fik tænkt tingene grundigt nok igennem, før de traf vigtige strategiske beslutninger. De kunne bekymre sig om de ville nå deres mål. Og de kunne bekymre sig om der var den rette balance mellem deres arbejde og familieliv.

Hvad forhindrer dig i at frigive 5 timer om ugen til strategiske tanker og refleksion? spurgte jeg nysgerrigt.

Størstedelen svarede: Mig selv. Min egen disciplin, simpelthen.

En direktør sagde promte: Mig selv, mig selv, mig selv!

Og selvfølgelig de velkendte tidsrøverede: mange og lange møder, den uendelige strøm af e-mails, henvendelser, forstyrrelser og håndtering af brandslukning.

Vi har skabt en kultur og et arbejdsliv, hvor det forventes af os, at vi er konstant tilgængelige. Det kan være stressende, men det er samtidig indenfor ledelse en ganske naturlig ting at være tilgængelig og tilstedeværende.

Det er en helt grundlæggende udfordring, at du som direktør oplever, at det er svært at finde tid og fokus til strategiske tanker og refleksion.

Men det er dit ansvar at finde en balance. Det er dit ansvar at tage styringen over din tid og prioriteter.

Som direktør skal du bevidst afsætte tid til at forbyde dig i at tænke strategisk og skabe rum til refleksion.

Det er nøglen til at skærpe dit fokus, træffe bedre beslutninger og lykkes med din ambition.

Derfor har jeg startet Refleksionsrummet for direktører. Formålet er, at du får tid til det, du går og drømmer om. 

Tid til strategiske tanker og refleksion.

Læs mere om forløbet “Refleksionsrum for direktører – Få tid til strategiske tanker og refleksion i din hverdag og dit arbejdsliv”

Jeg glæder mig til at dele viden, indsigter og værktøjer her i refleksionsrummet.

Cecilie  

Follow effective action with quiet reflection.
From the quiet reflection will come even more effective action.
Peter Drucker

Klar til forandring?

Kom i gang med 1 times gratis samtale

Kontakt mig for 1 times gratis indledende samtale. I samtalen vil du få et tydeligt billede af, hvad du ville bruge tiden på, hvis du kunne frigive 5 timer på en uge, og hvad der i dag forhindrer dig.